Alumiiniset lauderungot

Kääntyvät lauderungot helpottavat arkea

Sauna on ahkerassa käytössä ja joutuukin kovalle rasitukselle viikosta toiseen. Saunalta vaaditaan kestävyyttä, mukavuutta ja helppohoitoisuutta.

Seinälle nousevat lauderungot täyttävät kaikki nämä vaatimukset. Oikea valinta myös taloyhtiön saunaan.

Haapa poikittain ritilill2Kntyvt kikka lauteet

RUOSTUMATTOMUUSTAKUU!

MARKKINOIDEN KESTÄVIMMÄT, TUKEVIMMAT JA ÄLYKKÄIMMÄT LAUDERUNGOT SAUNAAN KUIN SAUNAAN. KÄÄNTYVÄT KIKKA-LAUDERUNGOT TEHDÄÄN ANODISOIDUSTA ALUMIINISTA.   

 

Pinta on kova ja kulutusta kestävä. Pinta on helppo pitää puhtaana.

KIKKA- lauderunkojen nivelet ovat ruostumatonta terästä. Rungot eivät siis ruostu, joten ne ovat lähes ikuiset!

Rungoissa ei käytetä heikentäviä ja rumentavia hitsaussaumoja lainkaan. Rungot tulevat kiinni seinään ja jalat tukevat vielä lattiaan, joten tukevuus on taattua.

Alumiini painaa jopa kolme kertaa vähemmän kuin teräs, mutta ajatelkaapas, alumiinilla on täysin samat lujuusominaisuudet kuin teräspalkilla. Alumiini on siis ehdottomasti paras mahdollinen valinta lauderunkojen rakentamiseen: kevyt, kestävä, eikä ruostu.

Voiko saunoja rungoilta enää muuta vaatia?

Voi...ja sen KIKKA-lauderungot toteuttaa, ne voidaan kääntää vielä tarvittaessa ylös seinälle esim. lattian pesua varten. Todella näppärää! Ehdoton valinta näin myös hygieeniseen saunaan!

 

osta

 Mittapiirroskuvat (pdf)

Lauderungot on helppo kuljettaa ja kiinnittää

Runko on tehtaalla valmiiksi kasattu. Kolme erillistä runko-osaa. Kaideputket ja askelmalevyt sekä askelmajalat ovat paketissa irrallaan. Paketti on pieni ja kulkeutuu kätevästi esim. henkilöauton penkillä.

Rungot kiinnitetään seinässä oleviin koolauksiin. Mikäli koolaukset eivät satu kohdilleen, laitetaan paneelin päälle kaksi lautaa vaakaan runkojen kiinnityskorkeuteen. Rungot kiinnitetään näihin lautoihin.

 

Lauderungot

Kikka-lauderunkojen noston keventäjä

KIKKA-lauderunkoihin on saatavana runkojen noston keventäjä. Sen ansiosta rungot nousevat seinälle lähes itsestään! Keventäjä toimii kaasujousi. Samaa tekniikkaa käytetään esim. autojen takakontin nostossa.

Yksi keventäjä riittää max. 2,5 m lauteisiin. Jos lauteesi ovat pidemmät, kannattaa tilata kaksi keventäjää. Hyödyllisyysmallisuojattu tuote.

 

osta

Lauderunkopakettiin kuuluu kolme (3) erillistä runko-osaa

KIKKA lauderunkojenpakettiin kuuluu aina kolme (3) erillistä runko-osaa: 3 runko-osaa, seinäkannakkeet 3 kpl, kaideputket 2 kpl, askelmakannakkeet 2 kpl, säätötulpat 5 kpl

Kolmella runko-osalla voit rakentaa pisimmillään 2,5 metriä pitkät lauteet, pituus on siis säädettävissä. Asiakas siis määrää puuosilla haluamansa laudepituuden. Pituusrajoitus on sen vuoksi, ettei laudelautojen jännevälit jäisi liian pitkiksi. Kaide ja ala-askelma voidaan asentaa kasausvaiheessa joko oikea- tai vasenkätiseksi. Jos lauteesi ovat pidemmät kuin 2,5 m, voit jatkaa pituutta rajattomasti lisärunkoja käyttämällä. Esim. 3 m pitkiin lauteisiin tarvitaan yksi lisärunko eli yhteensä 4 kpl runkoja.

Lisärunkoja käyttämällä rakennat saunaasi lauteet kuin lauteet. Jos lauteesi ovat pidemmät kuin 2,5 m, voit jatkaa pituutta rajattomasti lisärunkoja käyttämällä. Esim. 3 m pitkiin lauteisiin tarvitaan yksi lisärunko eli yhteensä 4 kpl runkoja.

Nousu on mahdollista tehdä myös keskelle ja kaiteet molemmille sivuille laudetta. Vastaavasti kaiteen voi tehdä myös keskelle laudetta ja askelmat molempiin päihin. Kaideputkia sekä askelmarautoja ym. voi tarvittaessa tilata myös erikseen. (Myös 3 runko-osaa voi saada esim. kokonaan ilman kaidetta)

Vaihtoehtoja löytyy siis hyvin monenlaisia! Myös kulmalauteet ja U-lauteet onnistuvat lisärunkoja käyttämällä. kts. kuvat alhaalta.

mittapiirroskuvat (pdf)

 

Saatavana usealla eri syvyydellä. Keskimmäisessä rungossa on salpa, jolla lauteet voidaan lukita ylös seinälle.

Rungot voidaan verhoilla lähes olemattomiin ja näin saadaan lauteille tyylikäs sekä viimeistelty muoto.

Mitat lauteet ylös seinälle käännettyinä: (koko 1, vakiokorkeus 110 cm lauteet): syvyysmitta ylös seinälle käännettyinä n. 50 cm (ala-askelmasta takaseinään). Korkeusmitta lattiasta ylös seinälle käännettyinä n. 150 cm.

osta

 Saatavana myös kääntyvä KIKKA-lauderunko boilerimalli

(katso kuva)

Voit laittaa lauderunkojen alle vesiboilerin, jos sen syvyys on 60 cm ja korkeus 80 cm tai pienempi (katso kuva, huomioi kaikki mitat, saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla kuvaa). Boilerin pituudella ei ole merkitystä. Lauteet voidaan nostaa ylös seinälle, joten siivous onnistuu vaivattomasti myös boilerin takaa. Päätyrungot ovat vakiomallisia koko 2, keskimmäinen runko on kuvan mukainen.

HUOMIO! Jos boilerisi ei ole kovin korkea, saatat selvitä pelkällä runkojen korotuksella(10, 20, 30, 40 cm)ja tällöin ei tarvitse ottaa boilerimallia, vaan saunaan käy vakiomallit. Tällöin kyseeseen voi tulla myöskin esim. koko 1, riippuen saunan ja boilerin muista mitoista.

osta

 

Runkoja voidaan tarvittaessa korottaa tai madaltaa

Runkoja voi tarvittaessa madaltaa jalkoja alapäästä lyhentämällä. Vakiokorkeus on rungoilla tasaisella lattialla puuosien kanssa n.110 cm. Saatavana myös vakiomittoja korkeammilla rungoilla, kuten 120, 130, 140 cm jne. Runkojen korotus jalkojen alapäästä. Ala-askelma nousee tällöin ylemmäksi. Saatavana myös lisä-askelma, jolloin nousu lauteille helpottuu.

Korotetut rungot voi taas asiakas itse tarvittaessa lyhentää vielä sopivaan korkeuteen. Huomioi, että lattian kaato vaikuttaa aina korkeuteen. KIKKA- lauderunkojen tukijaloissa on säätöruuvit, joilla voit säätää rungot lattiakaadon mukaan.

Käytä aina ruostumattomia (ei sinkittyjä tai messinkisiä) ruuveja lauderunkojen kiinnityksessä.

Toimitamme KIKKA-lauderungot valmiiksi koottuna, pienenä ja kevyenä pakettina (mitat n. 20x25x80 cm).

Runkoja voidaan madaltaa jalkoja alaosasta lyhentämällä(asiakas lyhentää itse). Saatava myös korkeampia runkoja!

madallettu askelma

Puuosat eivät kuulu toimituksiin!

Katso tästä valmiit laudepaketit(puuosilla)

Tilaa valmiit laudetasot meiltä tai rakenna ne helposti itse! Tilaa valmiit laudepaketit alumiinirungoilla, kätevästi verkkokaupastamme!

osta

 

Voidaan sijoittaa kulmalauteisiin tai U-muotoon

Käyttämällä lisärunkoja, voidaan tehdä myös kulmalauteet. Alhaalla olevassa kulmalauteiden kuvassa vasemmalla oleva laude on on tehty koko 1:stä ja siinä on kaksi askelmarunkoa ja oikealla oleva laude, jossa kaide, on koko 0:sta ja siinä on kolme kaiderunkoa. Tarvittava runkojen määrä kulmalauteissa riippuu aina siitä, kuinka pitkät lauteet aiotaan rakentaa sekä mihin askelma ja kaide sijoitetaan.


Voit myös tehdä kulmalauteet, joissa ei ole kaidetta ollenkaan. Askelma on tehdään näin molemmille sivuille.

Myös U-lauteet onnistuvat. Kaikki sivut voidaan nostaa ylös seinälle, sivu kerrallaan. Kaiteen tai askelman voi laittaa mille sivulle tahansa tai jättää kaiteen vaikka kokonaan pois.

Kuvassa U-lauteet sekä kulmalauteet kääntyvillä alumiinirungoilla.

osta

 

Kiinteät lauderungot, anodisoitua alumiinia

Omilla jaloillaan seisovat eli ns.kiinteät KIKKA-lauderungot eivät ruostu. Ne seisovat nimensä mukaan lattialla omilla jaloillaan, eivätkä nouse ylös seinälle, kuten kääntyvät KIKKA-lauderungot. Paketissa mukana myös pienet seinäkiinnikkeet, jos asiakas haluaa kiinnittää rungot vielä seinään

Peruspaketti sisältää 3 erillistä runko-osaa. Niillä voit rakentaa maksimissaan n.2,5 m pitkät lauteet tai lyhyemmät. Pituus siis säädettävissä. Jos lauteesi ovat pidemmät kuin 2,5 m, voidaan pituutta jatkaa rajatomasti lisäämällä lisärunkoja.(puutavara ei kuulu toimituksiin)

Esim. 3 m pitkiin lauteisiin tarvitaan yksi lisärunko eli yhteensä 4 kpl runkoja. Lisärunkoja saa kahdenlaisia, toisilla voi jatkaa kaideosaa(kaiderunko, jossa 1 kaideputki) ja toisilla vastaavasti askelmaa(askelmarunko, jossa 1 askelmakannake). Nousu on mahdolista tehdä myös keskelle ja kaiteet molemmille sivuille laudetta, kuten alla olevassa kuvassa.

Kuva Leviltä Frostiartin rakentamasta jääsaunasta, johon on asennettu KIKKA-lauderungot.

Vastaavasti kaiteen voi tehdä myös keskelle laudetta ja askelmat molempiin päihin. Kaideputkia sekä askelmarautoja ym. voi tarvittaessa tilata myös erikseen. (Myös 3 runko-osaa voi saada esim. kokonaan ilman kaidetta eli pakettiin tulisi tällöin 3 askelmarunkoa ja askelma olisi tällöin koko lauteiden pituinen ja kaidetta ei tulisi ollenkaan. Halutessa kaiteen voi kuitenkin saada vaikka vielä askelman taakse). Vaihtoehtoja löytyy siis hyvin monenlaisia! Myös kulmalauteet ja U-lauteet onnistuvat lisärunkoja käyttämällä. 

Kiinteiden lauderunkojen mittapiirroskuva (pdf)

Piiroskuvassa katkoviivalla oleva suora jalka on saatavana erikoistilauksesta, jos esim. seinässä on patteri. 

osta

 

Kiinteää KIKKA-lauderunkoa on saatavana yhtä kokoa

  • Etujaloissa säätöruuvit.
  • Korkeus: n.110 cm
  • Tukijalka seinästä, kiukaan puolelta: n.77 cm
  • Ala-askelmasta takaseisään:n.100 cm

Saatavana myös korkeampia runkoja 130 cm. Runkoja voidaan madaltaa alapäästä jalkoja lyhentämällä. 

Voit rakentaa lauteet myös rimoista, jolloin saat lauteille nykyaikaisen ja tyylikkään muodon. Kuvan puuosissa käytetty lämpökäsiteltyä haaparimaa.

Meiltä voi tilata myös valmiit laudetasot KIKKA-lauderungoille. Kts.Valmiit laudepaketit.

osta 

 

Lisävarusteet kiinteisiin Kikka-lauderunkoihin

1) Tuplapenkin jalat/Lisäaskelma 51 cm, jolloin nousu lauteille esim. korotetuissa lauderungoissa on helpompaa. Askelma tehdään kahdesta tasosta. Puuosat eivät kuulu toimituksiin!

Voit rakentaa pituussuunnassa haluamasi pituiset askelmat. Jaloissa säätöruuvit.

Tuplapenkin jalkoja on saatavana kahdella eri korkeudella. Mitat otettu jo lautejon kanssa tasaisella lattialla! Puutavara ei sisälly toimituksiin!

*Ylätaso lattiasta n.51 cm korkea, (huom. lattian kaato vaikuttaa aina lopulliseen korkeuteen), alataso lattiasta n. 27 cm, korkea, rungon koko syvyys n. 59 cm.Nämä askelmat on mitoitettu korkeussuunnassa vakiokorkuisiin kiinteisiin KIKKA-lauderunkoihin.

*Ylätaso lattiasta n.61 cm korkea, (huom.lattian kaato vaikuttaa aina lopulliseen korkeuteen), alataso lattiasta n.34 cm korkea, rungon koko syvyys n.59 cm, ylätaso kolmella laudalla kuvassa n.31 cm syvä. Penkin runkoja voit madaltaa jalkoja alapäästä lyhentämällä.

2) Ruuvipaketti laudelavojen kasaukseen ja kiinnitykseen. Kaikki ruuvit ruostumatonta terästä.

osta