Hormin sisäputket

HAPONKESTÄVÄT HORMIN SISÄPUTKET

Mittaa aina ensin hormisi, jotta voit varmistaa putken sopivuuden!

Putkita piippusi paloturvalliseksi haponkestävästä jaloteräksestä valmistetulla putkella.

View the embedded image gallery online at:
http://www.koskenmetalli.net/hormin-sisaputket#sigProId8f08710970

Saatavana seuraavilla mitoilla:

ÖLJY-TAI MAAKASULÄMMITYKSIIN:
  • Putken halkaisija 110 mm, Putken vahvuus 0,5 mm
  • Putken halkaisija 110 mm, Putken vahvuus 0,7 m
  • Putken halkaisija 125 mm. Putken vahvuus 0,5 mm
PUU TAI PELLETTILÄMMITYKSIIN:
  • Putken halkaisija 125 mm, putken vahvuus 0,7 mm

Kaikki putket toimitetaan 1 metrin pituisina, kätevästi jatkettavina putkina.

Jaloteräsputkitus sopii kaikenlaisiin hormeihin, myös uusiin piippuihin. Etenkin keskuslämmitys kattiloiden hormeissa, joissa käytetään polttoaineena öljyä tai maakaasua.

Rikkiveden imeytyminen hormin tiiliin estyy.

Rapautuminen pysähtyy.

Muista tilata myös alaosan muurauslevy ja yläosan levy, niillä sisäputki kiinnitetään.

Jos piipussa on piipunhattu, tulee öljy- ja maakaasulämmityksissä käyttää myös haponkestävää läpivientiputkea hormin sisäputkelle.

Läpivientiputki laitetaan piipunhatun läpi. Läpivientiputki lisää roimasti piipunhatun ikää ja estää mm. rikkiveden valumisen katolle. KIKKA-horminsisäputkelle 110 mm käy halkaisijaltaan 105 mm läpivientiputki. Huom. puu ja pellettilämmityksissä ei läpivientiputkea tarvita! Läpivientiputkia on saatavana meiltä lähes kaiken kokoisiin sisäputkiin. Putket ym. voit tilata kätevästi verkkokaupastamme tai vaikka sähköpostilla. Katso lisätietoa läpivientiputkesta KIKKA-piipunhattujen sivulta!

KIKKA -horminputki on helppo asentaa itse, joten kustannussäästö on melkoinen! Metrin pituiset putket liitetään toisiinsa ns. henkseleiden avulla, kuten myös alaosan muurauslevy. Alaosan muurauslevy leikataan sopivan kokoiseksi ja siihen kannattaa myös leikata suikaleita esim. peltisaksilla. Näin varmistetaan, ettei putki pääse työntö vaiheessa jumittumaan hormiin, jos hormissa on ulokkeita. Kasauksen jälkeen koko systeemi työnnetään piippuun ylhäältä päin. Kun putki on työnnetty alas, työnnetään alaosan päälle palovillaa ja kaadetaan laastia päälle. Näin saadaan alaosasta tiivis. Yläpää lukitaan yläosan levyllä. Pitkiin piippuihin kannattaa putki asentaa piipun alaosasta. Tällöin piippua tulee purkaa, jotta alaosan levy saadaan paikoilleen!

Lue tästä linkistä tarkemmin kasausohjeet!

View the embedded image gallery online at:
http://www.koskenmetalli.net/hormin-sisaputket#sigProId477af22319