Kikka -piipunhatut

Piipunhattu suojaa savupiippua ja taloasi.

Ennen tulisijoja on käytetty ympäri vuoden, jolloin piippuun satanut vesi on haihtunut nopeasti. Nykyään tulisijat eivät ole käytössä koko vuotta. Tämä onkin johtanut siihen, että piippu on pitkään kosteana ja vesi rapauttaa piippua. Piipunhattu estää lumen ja veden pääsyn hormeihin. Savupiipun rapautumista voikin ehkäistä suojaamalla savupiipun piipunhatulla.

PITUUSSÄÄTYVÄ KIKKA-PIIPUNHATTU SOVELTUU KAIKILLE PIIPUILLE

Saatavana myös värillisinä: RR20 VALKOINEN, RR23 TUMMAN HARMAA, RR32 TUMMAN RUSKEA, RR33 MUSTA

View the embedded image gallery online at:
http://www.koskenmetalli.net/kikka-piipunhatut#sigProIdd3f5380404

TOIMITUS HETI VARASTOSTA!

 • HELPPO KASATA JA KULJETTAA
 • KIINNITYSMAHDOLLISUUS PIIPPUUN KUIN PIIPPUUN
 • EI RUOSTU
 • TÄYSIN KOTIMAINEN TUOTE
 • SAATAVANA MYÖS SARANOIDUT MALLIT
 • JO YLI 50-VUODEN KOKEMUKSELLA 

MUISTA, ETTÄ SAMANKALTAINEN HATUN ULKONÄKÖ EI OLE LAADUN TAE

 • KIKKA-piipunhatussa ei käytetä koskaan sinkittyjä ruuveja tai muita osia
 • KIKKA-PIIPUNHATTU ei ruostu. Hattu on todella tukeva ja kestävä.
 • Muista aina hattua hankkiessasi kiinnittää huomiota hatun joka ikisen osan materiaaleihin, myös ruuvit.
 • KIKKA-piipunhattu on ainutlaatuinen piipunhattu, jonka osaat asentaa itse
 • Pituussuunnassa säädettävä, kiinnitysmahdollisuuksia piippuun kuin piippuun
 • Ei ruostu. KIKKA-piipunhattu suojaa savupiipun veden, homeen ja pakkasen tuhoilta. 

 osta

KIKKA-PIIPUNHATTU ON SAVUPIIPUN PARAS KAVERI

Sen suojassa piippu ei murene, vaan kestää sortumatta ankarat sään vaihtelut vuodesta toiseen. Hattu estää tehokkaasti kosteusvaurioiden synnymisen eli se suojaa täten myös taloasi! Piipunhatulla ei siis suojata ainoastaan savupiippua, vaan myös talon kosteusvaurioita, jotka ovat hyvin yleisesti lähtöisin juuri savupiipusta valuneesta vedestä. 

Oikea piipunhatun muoto ja materiaalit ratkaisee! 

Kaareva muoto lisää piipunhatun tukevuutta ja vähentää myös hatun lumikuormaa. Kaarevuuden ansiosta KIKKA piipunhattu on tuulella ja sateella lähes äänetön. Kaareva piipunhatun kansi on todella luja. Kansiosan elementit menevät limittäin, joten se lisää lujuutta entisestään. Kaarevuus antaa myös tyylikkään muodon hatulle. Ja mikä tärkeintä – veto senkun paranee.

MISTÄ KIKKA-PIIPUNHATUT ON TEHTY?

KIKKA-piipunhatun kansi on korroosion kestävää alumiiniseosta(aluzink). Se kestää kovaa kuumuutta, pakkasta, vettä ja korroosiota. KIKKA- piipunhattuja on saatavana myös haponkestävällä(vielä parempi kuin ruostumaton teräs)kansiosalla. KIKKA-piipunhatun jalat ja tukikaari ovat alumiinia,pultit sekä mutterit ruostumatonta terästä. Ne eivät siis ruostu! JALOTERÄSTÄ! KIKKA-piipunhatun kansi on korroosion kestävää alumiiniseosta(aluzink). Se kestää kovaa kuumuutta, pakkasta, vettä ja korroosiota.

Kiinnitysmahdollisuus piippuun kuin piippuun

Paketissa mukana olevat vakiojalat soveltuvat piipunpäähän, jonka valun paksuus on 40–85 mm (mitta C). Mikäli valu on esim. yli 85 mm ja alle 140 mm soveltuvat 140 mm valuvälillä varustetut jalat. piipun valun paksuus tulee täten aina ilmoittaa tilauksessa. Valmistamme myös vakiojaloista poikkeavia jalkoja, joten kiinnitys onnistuu kaikenlaisiin piippuihin. Alla kuva piipusta, jossa ei ole valua. Kiinitysjalat ovat suorat ja ne upotetaan ruuvilla piipun kylkeen. Voidaan myös propata.

View the embedded image gallery online at:
http://www.koskenmetalli.net/kikka-piipunhatut#sigProId7bf9b8cb9b

Helppo tilata, kuljettaa ja kasata!

Anna vain kolme mittaa, toimitus heti varastosta! Toimitus perillä jopa seuraavana päivänä tilauksesta! KIKKA-piipunhattu koostuu yhdestä tai useammasta elementistä, joten suurenkin hatun elementit mahtuvat helposti henkilöautoon. Asennus on todella helppoa, onnistuu vuodenajasta riippumatta, vain jakoavainta apunakäyttäen!

View the embedded image gallery online at:
http://www.koskenmetalli.net/kikka-piipunhatut#sigProId6a52775385

Yllä oleva KIKKA -piipunhattu koostuu kahdesta elementistä. Jolloin hattu on pituussunnassa säädettävissä aina maksimissaan 113 cm asti! Voit koota omaan savupiippuusi sopivan KIKKA -piipunhatun n.60 cm elementeistä, joita voit lisätä rajattomasti savupiippusi koon mukaan piipunhatun tukevuuden kärsimättä.

Kuvassa olevan piipun mitat:

 • 50 x 180 eli koko 1
 • 3 jalallista elementtiä ja yksi jalaton välielementti

View the embedded image gallery online at:
http://www.koskenmetalli.net/kikka-piipunhatut#sigProIdf71f1a5ca7

Kyseisessä piipussa on öljylämmityshormi, johon on asennettu haponkestävä läpivientiputki ja peitelevy.

KIKKA-piipunhatun voi maalata halutessaan esim. katon väriseksi. Maalausliikkeet suosittelevat esimerkiksi seuraavaa: pinta pestään huolellisesti Panssaripesuaineella, huuhdellaan pois ja annetaan kuivua.Pohjamaalaus esim.Rostex Superilla ja pintamaalaus Panssarimaalilla.

NYT MEILTÄ MYÖS VÄRILLISET PIIPUNHATUT. TILAA NETISTÄ JA VALITSE VÄRI VÄRIKARTASTA Värikartta

Kikka-piipunhatun osaa asentaa jokainen.

Miten piipun pystyy nuohoamaan hatun asentamisen jälkeen?
Piipunhatun ja piipunpään väliin jää riittävä tila nuohoukseen ilman hatun irroitusta.Hattu on mitoitettu yhdessä nuohoojien kanssa. Meillä on myös useita kymmeniä nuohoojia,
jotka asentavat hattujamme omille nuohousalueilleen.

SAATAVANA MYÖS NUOHOUSTA HELPPOTTAVA SARANOITU KIKKA- PIIPUNHATTU
Nuohoojat suosittelevat, että piipunhattu olisi hyvä saada auki nouhouksen ajaksi, siksi KIKKA-piipunhattuihin on saatavana myös aukaisumekanismi.
Hattu on tällöin helppo avata ja sulkea. Erikoissaranointinsa ansiosta KIKKA-piipunhatun kansiosa altistuu aukaistuna vähemmän tuulelle eli kansiosa ei jää aukaistuna tuulelle riepoteltavaksi.

osta

Jos käytössäsi on öljy tai maakaasulämmityshormi käytä aina haponkestävää läpivientiputkea.Putki estää kosteuden ja jään muodostumisen hattuun sekä rikkiveden valumisen katolle. Lisää myös roimasti piipunhatun ikää. Suosittelemme haponkestävää läpivientiputkea myös haponkestävällä kansiosalla varustettuun hattuun, kun kyseessä edellä mainitut lämmitysmuodot. Huom. putki tulee laittaa aina, oli kyseessä mistä materiaalista tahansa tai kenen valmistajan tahansa valmistama hattu, vaikka muuta joku saattaisi väittääkin!

Jos hormissasi ei ole sisäputkea, tarvitaan tällöin vakiokokoinen 120 mm läpivientiputki ja peitelevy n.30 x 30, jolla läpivientiputki lukitaan. Saatavana tilauksesta myös muita kokoja.
Jos hormissa on sisäpiippu ja kyseessä edellä mainitut lämmitysmuodot, tarvitaan sisäpiipun sisähalkaisija, että voidaan valita sopivan kokoinen läpivientiputki. Tässä tapauksessa ei peitelevyä tarvita, sillä läpivientiputki työnnetään sisäpiipun sisään. Saatavana vakiokoot 90 mm, 95 mm, 98 mm, 105 mm ja muita kokoja teemme tarvittaessa. Esim. jos sisäputken sisähalkaisija on 100 mm, sopii siihen 98 mm läpivientiputki. Mainitse aina tilatessasi sisäputken sisähalkaisija. 
Kuva peitelevystä.

View the embedded image gallery online at:
http://www.koskenmetalli.net/kikka-piipunhatut#sigProId446aef53e4

osta

PIKKU-KIKKA PIIPUNHATTU VALMISHORMEILLE

PIKKU-KIKKA on valmis pieni hattu esim. valmishormeille.Se soveltuu piipuille, joiden leveys on välillä 25 - 42 cm ja pituus välillä 25 - 42 cm. Hatun kansiosa on kokonaismitoiltaan 45 X 45 cm. Voit säätää jalkojen kiinnityskohtaa poraamalla hatun kanteen reiät haluamaasi kohtaan. Hattu soveltuu myös pienempiin piippuihin kuin 25 cm, ylitystä tulee vain enemmän. Kiinnitys jalat ovat suorat, joten ne voidaan kiinnittää piipun kylkeen upottamalla ruuvi tai voi myös propata. Jalkoja voi myös taivuttaa, jolloin ne saadaan sopimaan myös valullisiin piipuihin ym. Hatun kansiosa on alumiiniseosta, jalat alumiinia ja ruuvit sekä mutterit ruostumatonta terästä. Huomio, hatun kannessa ei ole reikiä valmiina jaloille. Reiät asiakas poraa itse haluamaansa kohtaan, piipun leveydestä riippuen.

View the embedded image gallery online at:
http://www.koskenmetalli.net/kikka-piipunhatut#sigProIdb3f185a605

osta