Kikka-Piipunhattujen tekniset tiedot

Kikka-Piipunhattujen tekniset tiedot

Värikartta

Elementti joka "korsteeniin"

Valitse piippusi leveyden (mitta A) mukaan sopiva koko, jonka jälkeen katsot vain kuinka monta elementtiä tarvitset pituuteen (mitta B). Lisäksi tarvitset piipun valun paksuuden mitan (mitta C). Jos mittaa C ei ole, niin ilmoita millainen piippusi pää on. Meiltä löytyy kiinnitysratkaisut piippuun kuin piippuun!

Valitse piippusi leveyden mukaan sopiva koko

KOKO

leveys = mitta A (cm)

0
34-43
1
44-53
2
54-63
3
64-73
4
74-83
5
84-93
6
94-106
7
107-115
8
116-125

 

Jokaisen elementin pituus on n. 60 cm. Kun yhdistelet useampia elementtejä, on yhden elementin hyötypituus suurimmillaan 55 cm. Esimerkiksi, jos piipun leveys on 50 cm ja pituus 60-105 cm, tarvitset kaksi elementtiä kokoa 1. Elementit säätyvät pituussuunnassa (mitta B) portaattomasti.

Jokainen elementti on leveyssuunnassa noin 10 cm leveämpi kuin taulukon leveyden jälkimmäinen mitta, joten ylitysvara on otettu leveyssuunnassa jo huomioon. Esimerkiksi koko 1 elementti on noin 62 cm leveä.Elementtejä lisäämällä voidaan voidaan hatun pituutta jatkaa rajattomasti tukevuuden kärsimättä.

Välielementillä lisää pituutta piipunhatulle

Kahden jalallisen elementin välissä voidaan käyttää myös ns. välielementtiä, jolloin saadaan hatulle lisää pituutta. Välielementin käyttöriippuu aina piipun pituudesta. Esim. jos piipun leveys 50 cm ja pituus 125 cm, tarvitaan kaksi elementtiä jaloilla ja yksi välilelementti. Kahta tai useampaa välielementtiä ei tule laittaa peräkkäin! Jos piipun pituus onkin 150 cm kannattaa laittaa hattuun 3 jallallista elementtiä, näin jalkojen jänneväli ei jää liian pitkäksi. Kts.osto-ohje edelliseltä sivulta!

Huom! Jos käytössäsi on öljy- tai maakaasulämmityshormi, tulee piipunhatussa aina käyttää läpivientiputkea. Kts. tarkemmat tiedot edellinen sivu KIKKA-piipunhattu.

Jalat piipunhatun kiinnitykseen

Ilman erikoismainintaa toimitamme paketin mukana piipun betonireunukseen (kuvan mitta C) sopivat vakiojalat 40- 85 mm. 

Jalkoja saatavana myös paksumpiin sekä matalampiin betonireunuksiin. Ilmoita aina tilausta tehdessäsi piipun valun mitta!

Jos piipussasi ei ole betonireunusta eli piippusi on täysin suora, tarvitset silloin suorat kiinnitysjalat, jotka upotetaan ruuvilla tai ropataan piippuun kiinni piipun sivuilta. 

Jos piippusi on pellitetty ja pellin reunus tulee vähintään 0,5 cm piipun yli joka puolelta,

tarvitset palikkajalan, joka puristetaan kiinni pellin reunaan.

Ilmoita tässä tapauksessa savupiippusi mitat sekä pellin ulkomitat!

Tarvitset yllä olevissa kuvissa esitetyt mitat oikean hatun valintaan.

Elementeistä koostuva Kikka-piipunhattu on helppo kuljettaa.

Hattu on siis pituussuunnassa säädettävä,

joten esim. kahdella elementillä saa hatulle maksimipituutta 113 cm.

osta

 

Kikka-piipunhatun osaa asentaa jokainen.

Miten piipun pystyy nuohoamaan hatun asentamisen jälkeen?

Piipunhatun ja piipunpään väliin jää riittävä tila nuohoukseen ilman hatun irroitusta.

Hattu on mitoitettu yhdessä nuohoojien kanssa. Meillä on myös useita kymmeniä nuohoojia,

jotka asentavat hattujamme omille nuohousalueilleen.

SAATAVANA MYÖS NUOHOUSTA HELPPOTTAVA SARANOITU KIKKA- PIIPUNHATTU

Nuohoojat suosittelevat, että piipunhattu olisi hyvä saada auki nouhouksen ajaksi, siksi KIKKA-piipunhattuihin on saatavana myös aukaisumekanismi(ei voida asentaa jälkikäteen).

Hattu on tällöin helppo avata ja sulkea. Erikoissaranointinsa ansiosta KIKKA-piipunhatun kansiosa altistuu aukaistuna vähemmän tuulelle eli kansiosa ei jää aukaistuna tuulelle riepoteltavaksi.

osta