Laituritikkaat (suorat)

Tukevat anodisoidut alumiiniset laituritikkaat, joiden pultit ja mutterit ovat ruostumatonta terästä.

Anodisointi lisää alumiinin luontaista korroosionkestävyyttä ja kestoikää. 

Anodisoitu pinta on kova ja kulutusta kestävä.Tikkaat on myös helppo pitää puhtaana.

Laituritikkaiden leveys on 50 cm joka koossa. Askelmaleveys on 40 mm.

Saatavana seuraavat mallit (mitat: syvyys laiturin pinnasta)

Malli Syvyys
2 askelmaa 45 cm
3 askelmaa  75 cm 
4 askelmaa 105 cm
5 askelmaa 135 cm
6 askelmaa 165 cm
7 askelmaa 195 cm
 8 askelmaa 225 cm
 9 askelmaa 255 cm

 

6 -9 -askelmaiset tikkaat tulee tukea laituriin, kiveen ym. Huom. tikkaat eivät ole "tikkusuorat", niissä on hiukan kallistusta!

KIKKA-laituritikkaat on valmistettu neliskanttisesta alumiiniputkesta, koska se on paljon tukevampaa ja kestävämpää putkea kuin pyöreä putki. Putken kantit on pyöristetty.

Emme siis käytä tikkasrungoissa heikkoa pyöreää putkea, emmekä heikentäviä hitsaussaumoja! KIKKA-laituritikkaat ovat markkinoiden kestävimmät laituritikkaat!

Laituritikkaiden laituriinkiinnitykseen on erikseen saatavana ruostumattomat kansiruuvit 8 x 80.(Laituritikkaan putki laituriinkiinnityskohdissa 30 x 30). Huom. ruuveja ei tarvita mikäli asiakas tilaa pikakiinnikkeet. Kääntömekanismi ei sisällä laituriin kiinnitysruuveja!

Leveämpi askelma laituritikkaisiin

Saatavana lisävarusteena karhennettu, n.80 mm leveä(syvä )askelma. Askelma on miellyttävä astua ja antaa hyvän pidon jalkapohjille. Lisää myös tikkaiden tyylikkyyttä.

Leveämmät askelmat kiinnitetään vakioaskelmiin. Vakioaskelmiin tulee porata reiät leveämpiä askelmia varten. Onnistuu aivan tavallisella poralla, kunhan pora on terävä. Leveämmissä askelmissa on jo reiät valmiina. Askelmien kiinnitysruuvit kuuluvat pakettiin. Askelmalevennys. Esim. 4 askelmaisiin tikkaisiin menee 4 kpl levennyksiä, mikäli leveykset laitetaan jokaiseen askelmaan.

Pikakiinnikkeet

osta

Pikakiinnikkeiden avulla tikkaat on tällöin helppo irroittaa esim. talveksi. Pikakiinnikkeet ruuvataan kiinni laiturin kanteen. Tikkaat työnnetään pikakiinnikkeissä oleviin uriin. Nopea ja helppo tapa kiinnittää sekä poistaa tikkaat tarvittaessa. Materiaali anodisoitua alumiinia!

Voidaan asentaa myös jälkikäteen.

osta

 

Kääntömekanismi

Itse pikakiinnikkeen tai kääntömekanismin voi jättää laituriin. Kääntömekanismi.

Tikkaat tulee aina irroittaa talveksi, jottei putkeen mahdollisesti jäävä vesi jäädy ja halkaise putkea.

Jos tikkaissa on kääntömekanismi ja niitä käytetään talvella, tikkaisiin tulee porata vedenulostoreikiä, jotta vesi pääsee valumaan ulos tikkaista.

laituritikkaat avannosta knnettyn

Kikka- laituritikkaat soveltuvat kääntömekanismilla tai pikakiinnikkeillä varustettuna

myös ympärivuotiseent käytöön.

 

 

 

 

osta