KIKKA-piipunhattu

 
Voiko KIKKA-piipunhatun nuohota ilman, että hattu täytyy avata? -Kyllä voi. Hattu on mitoitettu yhdessä nuohoojien kanssa, joten piipun ja kansiosan väliin jää riittävä tila nuohousta varten. Saatavana on myös lisävarusteena aukaisumekanismi, jolloin hattu voidaan kääntää pois nuohouksen ajaksi. Aukaisumekanismia ei voida asentaa jälkikäteen.
 
Saako KIKKA-piipunhatun kiinni valuttomaan piippuun, pellitettyyn piippuun tai vakiomitoista poikkeavan kokoiseen valuun?- -Kyllä saa. Kiinnitysjalkoja on saatavana myös pellitettyihin ja suoriin piipuihin. Teemme myös vakiojaloista poikkeavia jalkoja, joten kiinnitys onnistuu piippuun kuin piippuun! Asiakkaan tulee vain mainita asiasta hattua tilatessaan.
 
Saako KIKKA-piipunhattuja värillisinä? -Valitettavasti hattua ei saa valmiiksi maalattuna, koska maalattu pinta kolhiutuisi varastossa ja kuljetuksen aikana. Hatun voi  toki jokainen maalata haluamansa väriseksi. Maalausliikkeet suosittelet seuraavaa: pinta pestään huolellisesti Panssaripesuaineella, huuhdellaan pois ja annetaan kuivua. Pohjamaalaus esim. Rostex Superilla ja pintamaalaus Panssarimaalilla.
 
Miksi öljy-ja maakaasulämmityshormeissa tulee käyttää haponkestävää läpivientiputkea, kun asennetaan piipunhattu? -Putki estää kosteuden ja jään muodostumisen hattuun sekä rikkiveden valumisen katolle. Rikki näet tiivistyy hatun kannen alle ja alkaa näin valuttamaan syövyttävää rikkivettä katolle. Tiedossa on useita tapauksia, joissa peltikatto on alkanut syöpymään juuri valuneen rikin takia. Talvella hatun alle saattaa muodostua suuria jääpuikkoja ja jopa kymmeniä kiloja jäätä. Putki estää myös hatun syöpymistä eli näin öljylämmityshormeihin ei tarvitse ottaa haponkestävää hattua, kun putki on asennettu. Putki tulee siis laittaa oli kyseessä mikä hatun materiaali tahansa, kun kyseessä on öljy tai maakaasulämmitys!
 

KIKKA-lauderungot

 
Kestääkä alumiiniset KIKKA-lauderungot painoa?

-Kyllä kestää. Alumiiniset rungot ovat huomattavasti vahvempaa tekoa kuin ruostuvat sinkityt ja maalatut rautarungot. Alumiinisissa KIKKA -lauderungoissa korostuu eritoten runkojen tukevuus, kestävyys, ruostumattomuus, keveys, seinälle käännettävyys ja täten siivoamisen helppous. KIKKA -lauderungot ovat markkinoiden tukevimmat ja kestävimmät lauderungot. Emme käytä valmistuksessa rakennetta heikentäviä hitsaussaumoja. Markkinoilla liikkuvat kääntyvät lauderungot ovat alunperin yrityksemme keksintö ja sitä ovat kilpailijat yrittäneet huonolla menestyksellä jäljitellä jo kymmeniä vuosia. Me olemme menneet jo kehityksessä roimasti eteenpäin ja emmekä moisia rautahökkeleitä enää edes valmistaisi, saatikka kauppaisi asiakkaillemme!

Kosken Metalli on valmistanut erilaisia metalli tuotteita yli 45 vuotta. yli 20 vuotta sitten yritys ryhtyi käyttämään pääosin alumiinia valmistamiensa tuotteiden materiaalina. Kokemus on osittanut ratkaisun oikeaksi. Alumiinin korroosion kestävyys on ensiluokkaista ja käyttöikä pitkä sekä huollon tarve vähäinen.

 
Saako kääntyviä KIKKA -lauderunkoja esim. ilman ala-askelmaa tai ilman kaidetta? Saako nousun keskeltä? Onko kulmalauteet tai u-lauteet mahdollista toteuttaa? - Kyllä. Kääntyvistä KIKKA -lauderungoista voi rakentaa kaikki yllä mainitut lauteet. Käyttämällä lisärunkoja ja lisäosia, on mahdollisuuksia todella monia.
 
Voiko KIKKA -lauderunkojen noston keventäjän asentaa jälkikäteen? Kyllä voi. Runkoon tulee vain porata reiät keventäjää varten.